onsdag 29. september 2010

Suppe med purre og kikerter

Dette er en oppskrift fra Jamie Oliver som jeg pleier å ta fram utpå høsten, når purren er billig og god. Kikertene gjør at den metter godt og purren smaker bare deilig! Den tar litt tid å lage, men mesteparten av tida kan du bare slappe av og se på at gryta koker.

SUPPE MED PURRE OG KIKERTER

350 g tørkede kikerter
1 potet, skrellet
2-3 purre, vasket og delt i biter på ca 1 cm
 2 hvitløksfedd, i tynne skiver
1 ss olivenolje
1 ss smør
9 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og pepper
ev parmesan til servering

Legg kikertene til bløyt i vann over natta.
Bytt vann på kikertene og kok sammen med poteten i ca 1 time, la de renne av seg i et dørslag
Varm olje og smør i en kjele, ha opp i purre, hvitløk og litt salt, stek forsiktig til purren er myk, ca 10 min, ikke la den bli brun
Tilsett kikerter og potet, mos poteten litt med en sleiv, hell over buljong og småkok i 15 min.
Du kan velge om du vil purere  suppa eller la kikertene være hele, jeg gjør som Jamie og purerer noe og lar noen erter være hele. Er du ivrig med stavmikseren, må du kanskje spe med litt mer buljong for å unngå at suppa blir for tjukk.
Server med litt høvla parmesan og godt brød



1 kommentar:

  1. Dette blir dagens middag i morgen! Smakte den i Lier, og den var kjempe god!
    Laila OR

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...