INDISK BLOMKÅLCURRY
1 ts malt tørket koriander
1 ts malt spisskummen
0,25 ts gurkemeie
1/2 ts cayenne
3/4 ts salt
4 ss vann
3 ss matolje
0,5 ts sennepsfrø
0,5 ts hel tørket koriander
2 hele tørkede chili
1 middels stort blomkålhode, i buketter
2,5 cm fersk ingefær, finhakket
100 g tomat, hakket (enten hermetisk eller fersk)
Bland sammen malt koriander, malt spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og vann, sett til siden.
Varm olje i en kjele, ha opp i sennepsfrø, hel koriander og chili og rør rundt, i løpet av noen sekunder starter sennepsfrøene og "poppe", da har du opp i blomkål og ingefær og steker den i en par minutter mens du rører rundt. Skru ned varmen og hell i krydderblandingen, kok i 6 minutter før tomatene tilsettes og det hele kokes i ytterligere 6 minutter under lokk.
Oppskriften er fra" Ultimate Curry Bible" av Madhur Jaffrey
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar