Trinn en i denne oppskriften er å mislykkes skikkelig med en kakebakst. Jeg gjorde nemlig det forrige helg. Sjokoladekakebunnen kom ut av ovnen og var rett og slett brent. Så da var det bare å starte ny bakst til selskapet vi skulle ha dagen etter, samtidig som jeg ergra meg over å måtte kaste en hel kakebunn. Jeg endte opp med å skjære bort det brente og å kaste resten i fryseren, etter det har jeg googla litt på restemat for å få noen ideer om hva jeg kunne bruke den til. Jeg lot meg inspirere litt av den erkebritiske desserten trifle, som består av krem, kakebunn og frukt/syltetøy lagt i lag. Sjokoladetemaet lå jo allerede der, så det ga seg litt sjøl. Jeg antar at det meste av kakebunn, kjeks, muffins, julekakerester osv kan brukes i denne desserten. Mengden under var til to personer, men vi var i overkant mette etterpå, så man kan sikkert strekke den til en og annen gjest til.
SJOKOLADETRIFLE
75 g kakebunn
1 porsjon sjokoladekrem, men smaksatt med 2 ss espresso og 1 ss cognac isteden for citrus og chili
1 dl kremfløte med 1 ss sukker, vispet til krem
litt reven sjokolade
Legg kakebunn, sjokoladekrem og krem lagvis i glass rett før du skal servere, pynt med litt reven sjokolade på toppen.
Her er jeg nettopp kommet hjemme fra trening og så skriver du om slik supersnop dessert... tror det må bli KJAPP middag her altså! :)
SvarSlettMen hvis du har trent, har du da strengt tatt fortjent litt dessert også Siv;)
SvarSlettHysj, med seg... prøver....å motstå....
SvarSlettMen takker for sympatisk tanke. :)
HOHO, dette så deilig ut!!!
SvarSlettHell i uhell kan man vel kalle dette ?
klem Therese