tirsdag 12. oktober 2010

Sjokoladekrem med smak av citrus og chili



Å teste ut forskjellige varianter av oppskrift på sjokoladekrem, viste seg å være en ganske grei oppgave;) Denne kremen er kjapp å lage, skal forberedes noen timer før den spises, og burde kunne tilfredsstille de fleste sjokomane der ute. Den bør spises kjøleskapskald, blir den romtemperert, blir den også litt mer flytende i konsistensen. Oppskriften er til to og blir nærmest å regne som konfekt, så porsjonene er ikke så store.


SJOKOLADEKREM MED CITRUS OG CHILI

50 g mørk sjokolade i biter
0,75 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5- 1 kryddermål chilipulver
1 ss cointreaulikør
10 g mykt usaltet smør
1 eggeplomme

Varm opp fløte og sukker, ha i sjokoladen og visp til den har smeltet. Smak til med chili, ta i litt av gangen, så kan du smake deg fram til styrken du liker. Ha opp i Cointreau.
Pisk sammen eggeplomme og smør, kjekt å bruke stavmikser siden mengden er så liten. Vend det inn i sjokoladeblandingen og hell det hele over i små glass eller kaffekopper. Sett dem i kjøleskapet i noen timer så kremen avkjøles og stivner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...