Å teste ut forskjellige varianter av oppskrift på sjokoladekrem, viste seg å være en ganske grei oppgave;) Denne kremen er kjapp å lage, skal forberedes noen timer før den spises, og burde kunne tilfredsstille de fleste sjokomane der ute. Den bør spises kjøleskapskald, blir den romtemperert, blir den også litt mer flytende i konsistensen. Oppskriften er til to og blir nærmest å regne som konfekt, så porsjonene er ikke så store.
SJOKOLADEKREM MED CITRUS OG CHILI
50 g mørk sjokolade i biter
0,75 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5- 1 kryddermål chilipulver
1 ss cointreaulikør
10 g mykt usaltet smør
1 eggeplomme
Varm opp fløte og sukker, ha i sjokoladen og visp til den har smeltet. Smak til med chili, ta i litt av gangen, så kan du smake deg fram til styrken du liker. Ha opp i Cointreau.
Pisk sammen eggeplomme og smør, kjekt å bruke stavmikser siden mengden er så liten. Vend det inn i sjokoladeblandingen og hell det hele over i små glass eller kaffekopper. Sett dem i kjøleskapet i noen timer så kremen avkjøles og stivner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar