torsdag 23. september 2010

Rask blomkålcurry


Her kommer oppskriften på indisk blomkålcurry som jeg nevnte i forrige innlegg. Dette er en ganske "tørr" curry uten mye saus og så lenge du unngår å bite i de tørkede chiliene, er den ikke skremmende hot. Curryen fungerer både som tilbehør eller som en selvstendig vegetarrett. Vanligvis lager jeg denne med hele spisskummenfrø, men siden jeg var tom for det, ble det korianderfrø i steden, og det smakte egentlig bedre.

INDISK BLOMKÅLCURRY

1 ts malt tørket koriander
1 ts malt spisskummen
0,25 ts gurkemeie
1/2 ts cayenne
3/4 ts salt
4 ss vann
3 ss matolje
0,5 ts sennepsfrø
0,5 ts hel tørket koriander
2 hele tørkede chili
1 middels stort blomkålhode, i buketter
2,5 cm fersk ingefær, finhakket
100 g tomat, hakket (enten hermetisk eller fersk)

Bland sammen malt koriander, malt spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og vann, sett til siden.
Varm olje i en kjele, ha opp i sennepsfrø, hel koriander og chili og rør rundt, i løpet av noen sekunder starter sennepsfrøene og "poppe", da har du opp i blomkål og ingefær og steker den i en par minutter mens du rører rundt. Skru ned varmen og hell i krydderblandingen, kok i 6 minutter før tomatene tilsettes og det hele kokes i ytterligere 6 minutter under lokk.

Oppskriften er fra" Ultimate Curry Bible" av Madhur Jaffrey

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...