Disse pannekakene har vi kosa oss med flere ganger til frokost på hytta i sommer. De er jo ikke akkurat den sunneste starten på dagen, men fy søren så gode de er! Kjappe er de også, det tar en fem minutters tid å røre sammen røra og så gjenstår steikinga, om du har det travelt, kan du jo prøve deg med litt morgen-multitasking med flere steikepanner. Jeg har med hell sendt familien ut for å plukke bær mens jeg har laget pannekaker, så har man noe friskt og godt å servere ved siden av. Vi er så heldige at vi har litt av hvert å velge rett utafor hyttedøra; tidlig i sommer markjordbær, så blåbær og bringebær.
De fleste oppskrifter på amerikanske frokostpannekaker inneholder kjernemelk (buttermilk), som dessverre er vanskelig å få tak i her til lands. Her erstattes det enkelt med melk som får stå litt med sitronsaft, da tykner den. Et greit tips å huske på når man ser buttermilk i oppskriftslista på engelskspråklige oppskrifter i andre sammenhenger også.
FROKOSTPANNEKAKER
10-12 stk
3 dl melk
2 ss sitronsaft
200 g mel
3 ts bakepulver
2 ss sukker
2 egg
30 g smeltet smør
Det du måtte ønske til servering, feks smør, lønnesirup eller flytende honning, bær, banan i skiver, youghurt osvosv
Rør sammen melk og sitronsaft og la det stå ca 5 minutter til melka tykner. Bland sammen det tørre i en bolle, ha opp i resten av ingrediensene og bland sammen til røra er glatt. Stekes i steikepanne, ev med litt mer smør i panna, lag pannekaker som er 10-15 cm i diameter, hold de varme mens du steiker resten. Server med det du måtte ha lyst på!
Kjempetips det med sitronen!
SvarSlettJeg kommer stadig over oppskrifter med buttermilk.
Så godt dette ser ut da!! Får vann i munnen. Flott blogg!
SvarSlettFikk noen deilige frokostpannekaker på Fossheim hotell i Lom,som jeg ikke kan glemme. Kanskje disse er like gode, nam.
SvarSlettSukker og mel i 2013...
SvarSlett