torsdag 9. august 2012

Frokostpannekaker


Disse pannekakene har vi kosa oss med flere ganger til frokost på hytta i sommer. De er jo ikke akkurat den sunneste starten på dagen, men fy søren så gode de er! Kjappe er de også, det tar en fem minutters tid å røre sammen røra og så gjenstår steikinga, om du har det travelt, kan du jo prøve deg med litt morgen-multitasking med flere steikepanner. Jeg har med hell sendt familien ut for å plukke bær mens jeg har laget pannekaker, så har man noe friskt og godt å servere ved siden av. Vi er så heldige at vi har litt av hvert å velge rett utafor hyttedøra; tidlig i sommer markjordbær, så blåbær og bringebær.

De fleste oppskrifter på amerikanske frokostpannekaker inneholder kjernemelk (buttermilk), som dessverre er vanskelig å få tak i her til lands. Her erstattes det enkelt med melk som får stå litt med sitronsaft, da tykner den. Et greit tips å huske på når man ser buttermilk i oppskriftslista på engelskspråklige oppskrifter i andre sammenhenger også.

FROKOSTPANNEKAKER
10-12 stk


3 dl melk
2 ss sitronsaft
200 g mel
3 ts bakepulver
2 ss sukker
2 egg
30 g smeltet smør

Det du måtte ønske til servering, feks smør, lønnesirup eller flytende honning, bær, banan i skiver, youghurt osvosv


Rør sammen melk og sitronsaft og la det stå ca 5 minutter til melka tykner. Bland sammen det tørre i en bolle, ha opp i resten av ingrediensene og bland sammen til røra er glatt. Stekes i steikepanne, ev med litt mer smør i panna, lag pannekaker som er 10-15 cm i diameter, hold de varme mens du steiker resten. Server med det du måtte ha lyst på!

4 kommentarer:

 1. Kjempetips det med sitronen!
  Jeg kommer stadig over oppskrifter med buttermilk.

  SvarSlett
 2. Så godt dette ser ut da!! Får vann i munnen. Flott blogg!

  SvarSlett
 3. Fikk noen deilige frokostpannekaker på Fossheim hotell i Lom,som jeg ikke kan glemme. Kanskje disse er like gode, nam.

  SvarSlett
 4. Sukker og mel i 2013...

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...