tirsdag 1. november 2011

Rotmos av søtpotet og gulrot


Ooops, denne mosen blei så oransje at den nesten kan kalles Halloweenmat. Det var ikke helt intensjonen min, men det er jo fint med litt farge i maten uansett.
Jeg serverte den altså som tilbehør til andebryst, men som rotmos flest, passer den til det meste og er kjapt å lage, så den er også fint tilbehør til en hverdagsmiddag, feks til lammekjøtt eller gode pølser. Målene er litt sånn cirka, hvem bruker egentlig oppskrift til å lage noe sånnt?! 

500 g søtpotet
500 g gulrot
2 fedd hvitløk
1-2 ts ristede karvefrø
2-3 ss smør
salt og pepper

Skrell og del gulrøtter og søtpotet i biter. Kok opp vann med litt salt i, ha opp i grønnsaksbitene og de skrellede, hele hvitløksfeddene, la det koke 10-15 minutter til de er møre før du heller av vannet. Mos med en stavmikser til ønsket konsistens, jeg liker at det er noen småbiter igjen av grønnsakene. Rør inn smør og karve, smak til med salt og pepper, server!
3 kommentarer:

 1. Du kan få kjøpt hvit variant av søtpoteten i innvandrerbutikkene, da blir den ikke så orange. Når det er sagt, så ser jeg ikke noe feil på denne, herlig orange og den smaker sikkert godt.

  Ha en fin dag.
  Liza

  SvarSlett
 2. Hei Liza! Du mener sikkert de søtpotetene som er lilla utenpå og hvite inni? Personlig synes jeg de er litt vasne i smaken og at konsistensen på mosen blir litt seig, men det er vel smak og behag.

  Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 3. Hei Tone :)

  Jeg trenger adressen din :) Har noe som skal finne frem til postkassen din :)

  http://ingvildsmatblogg.blogspot.com/2011/12/vinnere-av-blogglotteriet.html

  Klem Ingvild (ingvildsmatblogg @ gmail . com)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...