onsdag 8. september 2010

Banan-valnøttbrød

Å kaste mat er en uting, derfor er det så fint at det finnes kaker som denne! Når bananene har blitt så overmodne at de ikke er festlige å spise lenger, er de perfekte til denne kaka. At man får brukt opp en valnøttrest før den harskner, er bare et lite bonus. Har du massevis av svarte bananer, er det bare å pøse på, kaka smaker bedre jo mer banan det er i den.

Kaka passer utmerket til å fryse også, jeg pleier å dele den i skiver før jeg fryser den ned, så kan man ta opp en passende porsjon når man er litt fysen.

BANAN-VALNØTTBRØD

125 g mykt smør
150 g sukker
3 modne bananer, moset med gaffel
2 egg
0,5 ts vaniljeekstrakt
50 g hakkede valnøtter
250 g hvetemel
2 ts bakepulver

Pisk smør og sukker til det er hvitt, bland inn egg og rør inn de øvrige ingrediensene. Hell røra over i en avlang form, stekes i 1 time på 180 gr.

2 kommentarer:

  1. Kjempe godt bananbrød som vi var så heldige og få smake i Treungen i helgen!!! Kommer helt klart til og bake den selv også, falt i smak både hos store og små.

    Laila :)

    SvarSlett
  2. Takk for det Laila! Festlig at oppskriftene sprer seg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...