søndag 23. januar 2011

Spansk luksusomelett


Ei langhelg i Barcelona for et par uker siden har resultert i en kraftig overload av spanske godsaker i kjøleskapet. Et luksusproblem mao...
Dette er en luksusversjon av den velkjente tortillaen, med masse chorizo og ost. Jeg har etterhvert lært meg at skal man lage en skikkelig spansk omelett, er det viktig at man tar ut poteter osv fra steikepanna etter at man har stekt de ferdig, og blander de med egg i en egen bolle, ikke bare slår eggestanden over potetene mens de ennå ligger i panna. Jeg har brukt spansk paprikakrydder i denne omeletten, forskjellen til "vanlig" paprikapulver, er at det spanske har røykesmak.

SPANSK LUKSUSOMELETT

3 ss olivenolje
1 rødløk i tynne skiver
1 rød paprika i tynne skiver
2 poteter, skrellet og i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hakket
12-15 tynne chorizoskiver, strimlet
5 egg
0,5 ts spansk paprikapulver
150 g revet manchegoost

Varm oljen i ei steikepanne, steik poteter, paprika, løk og hvitløk over middels varme til de er myke, det tar 10-15 minutter. Tilsett chorizostrimlene, stek i 2-3 minutter til. Ha alt sammen over i en bolle, bland sammen med de øvrige ingrediensene og ha det over i den varme steikepanna igjen. Stek på middels varme under lokk til eggene er stivnet, ca 15 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...