mandag 31. januar 2011

Beef Rendang


Rendang er en klassisk gryterett fra det indonesisk-malaysiske kjøkkenet hvor kjøttet kokes lenge med krydder og kokosmelk helt til det er så mørt at det nesten faller fra hverandre og sausen er så kokt inn at den nesten blir karamellisert. Den kan i prinsippet lages med storfekjøtt, kylling, lam osv, personlig foretrekker jeg storfekjøtt. Den smaker nesten enda bedre om den får stå en dag eller to før den spises, så jeg lager som oftes en stor porsjon når jeg første er i gang, så kan jeg fryse ned det vi ikke spiser i passende porsjoner, så har vi middag til travlere dager. Denne gangen dobla jeg porsjonen under. Å koke beef rendang er et typisk søndagsprosjekt for meg, da har man jo gjerne tid til å lage ting som trenger lang koketid, og det er så deilig å nyte krydderlukta som etterhvert brer seg over hele leiligheten.
Jeg har smakt mange varianter opp gjennom årene etter div ferier i Malaysia og har testa ut mange oppskrifter sjøl også, denne varianten synes jeg smaker godt samtidig som den er relativt enkel å lage. Jeg pleier å servere den med kokt ris og sauterte aspargesbønner. Om du ønsker litt mer asiatisk tilsnitt på tilbehøret også, kan du woke grønnsakene kjapt  i litt soyasaus og/eller østerssaus.

BEEF RENDANG

2 rødløk
4 hvitløksfedd
4 røde chili
1 stang sitrongress
5 cm fersk ingefær
1 boks kokosmelk
1 kg grytekjøtt av storfe, delt i terninger
1 kanelstang
1 ts gurkemeie
2 ss tamarindmasse
1 ts sukker
2-3 ss soyasaus

Skrell og grovhakk løk, hvitløk, chili (fjern frøene), ingefær og sitrongress, ha alt sammen i en blender, hell over ca halvparten av kokosmelka og kjør alt sammen til en jevn pure.
Hell pureen i en stor gryte eller wok, ha opp i de øvrige ingrediensene og kok opp. La det småkoke uten lokk i 1.5-2 timer, avogtil lenger, rør innimellom. Koketiden vil variere utifra hva slags kjøtt du bruker. Gryta er ferdig når kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre og sausen er nesten kokt inn. Avogtil skjer ikke begge disse tingene samtidig, så du må passe på litt mot slutten, ser sausen tørr ut før kjøttet er mørt, legger på over lokk eller tilsetter litt vann. Smak til, kanskje du trenger litt mer tamarind, sukker eller soya.

4 kommentarer:

 1. Åhh dette ser helt nydelig ut:)

  SvarSlett
 2. Dette skal jeg definitivt prøve! :-)

  SvarSlett
 3. Åh! Digg!! Oppskriften er lagret, og jeg gleder meg skikkelig til å prøve den. Takk for fin oppskrift ♥

  SvarSlett
 4. Å, tusen takk for hyggelige meldinger her;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...