torsdag 6. januar 2011

Fennikelsalat


Denne lettlagede salaten ble til fordi jeg hadde noen rester igjen som måtte brukes opp. Den ble såpass god at jeg kommer til å lage den igjen, også når jeg ikke tilfeldigvis har en fennikel som ligger i kjøleskapet og roper på å bli spist.
Salaten passer både som selvstendig lunsjrett eller som tilbehør til fisk eller kylling. Om du skal ha den som tilbehør, kan du kanskje kutte ut chevren?

SALAT MED FENNIKEL OG APPELSIN

1 fennikel
1 appelsin
Granateplekjerner
50 g chevre
2 ss olivenolje
1 ss eddik
salt

Kutt bunnen og stilkene av fennikelen og skjær den i så tynne skiver som mulig. Skjær skallet og det hvite av appelsinen, fileter (dvs skjær løs hver båt mellom skilleveggene sånn at du sitter igjen med bare fruktkjøtt), del hver båt i skiver. Del chevren i biter og rens granateplekjernene fri. Bland sammen fennikel, appelsin, granateplefrø og chevre. Pisk sammen olje, eddik og bittelitt salt, hell dressingen over, miks og server

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...