søndag 16. januar 2011

Gryte med pølser og bønnerLivet er ikke bare treretters nyttårsmiddager og helstekt and. De fleste dagene er jo helt vanlige dager, hvor vi kommer hjem fra jobb og vrir hodene våre hva i all verden vi skal finne på til middag idag? Som kanskje er litt annerledes enn det vi hadde i forrige uke, ikke alt for dyrt og helst sunt også. Så derfor har jeg planer om å blogge litt om ganske så uspennende kvardagsmat framover. Så nå er dere herved advart!  Så får jeg heller slenge på noen dekadente desserter og litt etnisk kokkelering innimellom.

Pølser er ikke akkurat min favorittmiddag, ok nok så lenge det er snakk om nygrillede, grovmalte, krydrede pølser som fortæres på terrassen en varm sommerdag man uansett ikke har lyst til å stå på kjøkkenet for å lage mat. Men middagspølser i januar?  Da må det bli en gryterett, bare utsiktene til lite oppvask siden alt tilberedes i en kjele, er motiverende nok. Anse mengde og type grønnsaker som veiledende. Pølser, purre, bønner og tomater er obligatorisk, ellers kan du ta det du har. Jeg foretrekker å bruke tørkede bønner, vanne dem ut og koke dem selv, men det gjør du som du selv vil, hermetiske bønner blir godt det også.

GRYTE MED PØLSER OG BØNNER

400-500 g pølse, delt i terninger
2 ss matolje
1 purre, vasket og strimlet
3 gulerøtter i terninger
1 rød paprika i terninger
4 blader savoykål, strimlet
400 g kokte/hermetiske bønner
2 bokser hermetiske tomater
1 ts tørket salvie
salt og pepper

Varm opp olje i en gryte, fres purre og pølser i et par tre minutter, ha deretter oppi resten av grønnsakene og fres de i et par minutter også. Hell deretter opp i resten av ingrediensene, legg på lokk og la det småkoke i 15- 20 minutter. Smak til med salt og pepper


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...