mandag 27. desember 2010

Sprø frokostblanding


Nå har jeg fundert en stund på om det finnes et godt norsk ord for granola. Og gitt opp Kanskje noen av dere har et godt forslag?
Granola er ihvertfall en frokostblanding av havregryn og nøtter som blandes med honning og deretter bakes sprøtt i ovnen. Så kan man legge til og trekke i fra frø, tørket frukt osv ettersom hva man har i skapet og hva man liker. Kanskje du har igjen noen mandler, dadler og fikener etter julehelga som du ikke hva du skal gjøre med?  Oppvarer du den i en tett boks, holder den seg lenge. Spises med melk eller youghurt, jeg liker den best med litt youghurt naturell

SPRØ FROKOSTBLANDING

400 g havregryn
ev 100 g rugflak
50 g sesamfrø
100 g mandler
100 g solsikkekjerner
100 g ristede gresskarfrø
1 ss hvetekim
1,25 dl rapsolje
2,5 dl honning
0,5 ts malt kanel
tørket frukt, feks aprikos, tranebær, fiken, dadler etc

Bland sammen havregryn, rug, sesamfrø, mandler, solsikkefrø og gresskarkjerner. Varm opp honning, olje og kanel i en kjele til det såvidt bobler, trekk av plata og rør inn havregrynsblandingen. Bre det hele jevnt utover ei bakeplate. Stekes på 150 g til blandingen er lysebrun og sprø, det pleier å ta ca en time. Rør av og til så det ikke brenner seg. La det kjøle seg ned før du blander inn tørket frukt i passende biter

4 kommentarer:

  1. Yummy, dette høres deilig ut. Må prøve å lage veldig snart:)

    Spennende oppskrifter du har her inne :)
    Legger meg til som følger hos deg jeg.

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  2. Takk for det Ingvild, jeg synes forresten din panacotta så veldig fristende ut og har planer om å teste den

    SvarSlett
  3. Åhh, dette høres nydelig ut, skal absolutt prøves ut en dag med det første :) La meg til som følger jeg, du har en flott blogg :)
    klem fra siv anita

    SvarSlett
  4. Takk for det Swimzy, du har sikkert sett at jeg har lagt meg til hos deg også

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...