torsdag 16. desember 2010

Marokkansk kyllinggryte


Jeg pleier alltid å lage denne kyllingretten i løpet av desember. Vet ikke helt hvorfor, men kanskje fordi kanel, safran og svisker gjør den litt julete? Selv om den ikke likner norsk tradisjonsmat. Men for all den, den passer nårsomhelst ellers på året også. Siden vi hadde en del rester denne gangen, spiste vi gryta dagen etter også, og jeg syntes nesten den var enda bedre da, sikkert siden den hadde fått trukket lenger.
Om du ikke orker å dele kyllingen i biter, kan du bruke kyllinglår. Kyllingbryst egner seg ikke så god, det er greit å ha litt bein på kjøttet for å få ordentlig smak på krafta. Server med dampet couscous, ris eller bulgur.

MAROKKANSK KYLLINGGRYTE

1 hel rå kylling, delt i 8 biter
2-3 ss matolje
3 gulerøtter i store biter
1 løk i store båter
1 boks hermetiske tomater
4 dl hønsebuljong
2 kanelstenger
en klype safran
1 ss fersk ingefær, finhakket
10-20 svisker, strimlet
1 ss honning
2-3 ss rosiner


Varm opp oljen i ei gryte, brun kyllingbitene på begge sider, ev må du gjøre dette i flere omganger for å få plass til alt. Tilsett de øvrige ingrediensene, legg over lokk og la det småputre i minst 20 min, ev lenger hvis du har tid. Smak til med salt og pepper. Ferdig!2 kommentarer:

  1. Prøver ut kyllingretten din nå. -Det er noe herk å dele opp kylling med sløv kniv...
    Lukter godt!

    SvarSlett
  2. Har du forsøkt å bruke en kraftig kjøkkensaks og klippe opp kyllingen i steden? Jeg har en fjærkrespesialsakt til formålet. Men litt tuklete er det jo uansett hva du bruker

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...