søndag 2. oktober 2011

Kylling tikka masala


Dette er en klassiker og det finnes vel knapt nok en indisk restaurant som ikke har den på menyen. Ihvertfall ikke en indisk restaurant som forsøker å appelere til vestlige ganer. De lærde strides om opphavet til retten, mange mener den ikke er indisk i det hele tatt, men tvert i mot ble oppfunnet på en indisk restaurant i Storbritannia for å tekkes briter og deres behov for milde, kremede sauser. Uansett, godt er det og den er nå stemt fram til britenes favoritt take-awayrett, godt foran fish & chips. Jeg skjønner godt at retten er populær; marinert, saftig kylling i en kremet, tomatisert saus er noe de fleste kan like. Dessuten passer det så godt med en kald øl til;) Slik gjør du det om du også har lyst til å prøve selv:

KYLLING TIKKA MASALA

1 ts hel karve
4 kyllingfileter
5 cm fersk ingefær, skrelt og grovhakket
3 fedd hvitløk, skrelt og grovhakket
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
1,5 dl youghurt naturell
saften av en halv sitron

Rist karven i en tørr, varm steikepanne i 2-3 minutter til den har fått litt farge. Kjør alle ingrediensene unntatt kyllingfiletene i en blender eller med stavmikser til den er en jevnt purert marinade. Del kyllingen i store biter, legg den i en bolle, hell over marinaden og bland godt. Dekk til og la det trekke noen timer i kjøleskapet,

2 løk, skrelt og grovhakket
5 cm fersk ingefær, skrelt og grovhakket
litt matolje
2 ts garam masala
0,5 ts gurkemeie
500 ferske eller hermetiske tomater
0,5 ts brunt sukker
3 dl hønsebuljong
1,5 dl matfløte
sitronsaft
salt

Imens lager du sausen: purer løk og ingefær. Varm litt olje i ei steikepanne og røresteik blandingen sammen med garam masala og gurkemeie i noen minutter til den begynner å bli gyllen. Dersom du bruker ferske tomater, må disse pureres. Ha tomatene og sukker i panna, la det småkoke i ca 10 min, tilsett hønsebuljong og la sausen koke inn. Sett til siden.Varm olje i ei steikepanne, ta kyllingbitene ut av marinaden og brun dem på begge sider, du må sannsynligvis gjøre dette i flere omganger. De trenger ikke bli helt gjennomstekte. Legg kyllingbitene i sausen og la det småputre i noen minutter til kyllingen er akkurat ferdig. Tilsett matfløte og varm opp forsiktig. Smak til med litt sitronsaft og salt. Serveres med feks ris, naanbrød, grønne bønner fra Gujarat og en kald øl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...