tirsdag 4. oktober 2011

Krokanis


Jeg hadde endelig en frisøndag hjemme i helga og kosa meg med litt matlaging. Del en av søndagsmiddagen har dere lest om allerede; kylling tikka masala, ikke så tradisjonelt kanskje. Til gjengjeld var desserten veldig tradisjonel, god gammeldags hjemmelaget krokanis. Det gikk overraskende raskt å røre sammen en passe porsjon is, tror jeg skal gjøre den en annen søndag også! Dette gir ca en halvliter is.

KROKANIS

100 g sukker

Smeltes i en tykkbunnet kjele, la det boble til den har fått litt brunfarge og er karamellisert. Dette går kjapt, så pass på at det ikke brenner seg. Bre karamellen tynt utover ei steikeplate med bakepapir og la det kjøle seg ned. Vær forsiktig når du håndterer smelta sukker, det er veldig varmt og kan gi stygge brannskader om du søler. Når karamellen har kjølt seg ned og er stivt, brekk det opp i passende småbiter

1 boks kremfløte
3 eggeplommer
3 ss sukker
0,5 ts vaniljeekstrakt

Ha fløten oppi en kjele sammen med eggeplommer, sukker og vanilje. Varm opp forsiktig under omrøring til alt sukkeret har løst seg opp og blandingen begynner å tykne. Ikke la det koke og pass på å røre hele tida, ellers klumper eggeplommene seg. Sil blandingen og sett den i kjøleskapet til den er kald, bland deretter inn karamellen og kjør det hele i ismaskinen til den er frossen. Server med en gang eller la isen vente i fryseren til det er desserttid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...