torsdag 13. oktober 2011

Soppruller med spekeskinke


En lettlaget forrett som du kan forberede på forhånd og bare sette i ovnen når du har tenkt å spise. Den kan også fungere som godt som fingermat. Pass på at spekeskinka du bruker ikke er for salt. Oppskriften er fra  "Gourmet for begynnere" av Øyvind Hjelle.  Mengdeangivelsene er litt sånn cirka og beregnet for to personer, men lar seg lett gange opp om du venter gjester.

6 skiver spekeskinke
2-3 portobellosopp
fersk timian
olivenolje
hvitløk

Del soppen i 1-2 cm tjukke skiver. Legg ut skinkeskivene på ei steikeplate med bakepapir.Hell litt olivenolje på en asjett, press et hvitløksfedd oppi. Vend soppen i hvitløksoljen og legg et par soppskiver på hver skinkeskive. Legg en kvast timian på hver av dem og rull sammen, vend skjøten på skinka ned. Drypp litt olivenolje over. Steikes i steikeovn 10-12 minutter på 225 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...