mandag 25. april 2011

Aperol spritz - nyttårsforsett nr 2 unnagjort!Noen av dere husker kanskje nyttårsforsettene mine? Om at jeg har kikka misunnelig på alle som drakk Spritz da vi var på Italiaferie sommeren 2009?  Nå har jeg tilbragt påsken i Mellom-Europa og skaffet proviant for å gjøre unna dette forsettet. Ikke det at det så fryktelig belastende å måtte ta en liten aperitiff ute i solen i dag da.

Aperol er en italiensk aperitif som kan minne litt om Campari, den er bare søtere, mindre bitter og har en smak som minner meg litt om Sevillaappelsiner. Dessverre er Aperol ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, men du kan lage Spritz med Campari i steden (kanskje med vin med noe mer sødme?), men vær obs alkoholinnholdet, Campari er dobbelt så sterk som Aperol. Eller du kan hamstre litt når du er i utlandet, sånn som jeg har gjort. Aperol har en karakteristisk oransj farge som gjør at du kan spotte en Spritzdrikker laaaangt unna. Drikken er ultrapopulær i Nord-Italia, men resten av verdens trang til å føle seg italienske, gjør at den stadig brer seg nordover. Aller helst nytes den på en urban utecafe, men den smakte ganske greit på en takterrasse i Drammen også den.

Dette må vel være den korteste oppskriften på bloggen hittil:

APEROL SPRITZ

Like deler kald Aperol, musserende vin og sodavann blandes  i et glass. Pynt med en appelsinskive om du har lyst og sleng gjerne oppi noen isbiter. Drikkes ute i sola!

3 kommentarer:

  1. Aperol drakk jeg mye av i Italia. Skal jammen raske med meg en flaske Aperol neste gang jeg er ute og reiser, for det var virkelig godt og friskt.

    SvarSlett
  2. Aperol finnes på "polet" - søk opp ditt vinmonopol, hvis ikke kan det bestilles:)) Lykke til, drikken er kjempegod. Vi lærte den også på ferie i Tyskland.

    SvarSlett
  3. Hei! Dette innlegget mitt er jo ikke helt ferskt, så da jeg skrev det, var ikke Aperol tilgjengelig på polet, det har heldigvis endra seg og nå har jeg tom sett det på taxfree på Gardermoen. Fint at verden går framover;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...