onsdag 13. april 2011

Tsatsiki


Del to av mitt lille mezzemåltid. Siden jeg kaller det mezze, burde jeg sikkert brukt et arabisk ord for youghurtsausen for å være konsekvent, men her til lands er den vel mest kjent under det greske navnet. Tsatsiki bør stå på repertoaret til en hver hobbykokk med respekt for seg sjøl og er et ekstremt allsidig tilbehør. Jeg bruke den som saus, dip, pålegg, smårett osv osv. Den passer godt som avkjølende tilbehør til sterk mat. Mange oppskrifter baserer seg på youghurt naturell som skal rennes av i et par timer, etter at matyoughurt kom på markedet, kan man hoppe over det steget og fortsatt få et deilig kremet resultat


TSATSIKI

1 agurk
2 ts salt
2 hvitløksfedd
1 boks matyoughurt

Skrell agurken og riv den grovt. Klem ut så mye vann som mulig, bland i salt og la det stå i 1-2 timer før du igjen klemmer ut så mye vann som mulig.Om du ikke får klemt ut nok vann, risikerer du et salt resultat! Bland inn youghurt og pressede hvitløksfedd, sett den i kjøleskapet i minst en halvtime så smakene får satt seg litt før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...