fredag 26. november 2010

Småkaker med tranebær og hvit sjokolade


Tidligere i høst testa jeg ut cookies med hvit sjokolade. Smaksmessig var jeg veldig fornøyd med dem, men utseendemessig var de rett og slett litt fargeløse og jeg tenkte med en gang at tranebær nok måtte ha gjort seg sånn estetisk sett ihvertfall. Her har jeg testa ut ei oppskrift fra kokeboka Ottolenghi som har med nettopp hvit sjokolade og tranebær.Jeg har gjort noen små endringer (mer sjokolade! mer tranebær!). Småkakene blei kjempegode og er spist opp for lengst, tror jeg må bake en porsjon til før jul.

SMÅKAKER MED TRANEBÆR OG HVIT SJOKOLADE (20-25 stk)

100 g mykt smør
110 g brunt sukker
25 g hvitt sukker
1 egg
90 g hvetemel
80 g havregryn
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljeekstrakt
100 g hakket hvit sjokolade
100 g tørkede tranebær

Pisk sammen smør, sukker og egg med en håndmikser. Tilsett resten av ingrediensene, rør så det er såvidt blandet. For å forme småkakene, legger du ca en spiseskje røre av gangen på ei steikeplate. Det er ikke viktig at de ser pene ut, de flyter uansett utover under steikinga. Steikes ca 10 min 170 gr. La kakene kjølne litt før du flytter de fra steikeplata (eller begynner å spise)

2 kommentarer:

  1. Talte du opp 80 havregryn.... eller brukte du 80 g :) tenkte jo jeg måtte prøve disse også :)

    SvarSlett
  2. haha! det var nok 80 g ja... du som kjenner min tålmodighet burde kanskje forstått det av deg selv;) Skal rette det opp i en fei!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...