Snøen ligger allerede, dagslys har jeg ikke sett på et par uker og sprengkulda er meldt; kort sagt; norsk vinter! Er det rart man trenger litt trøst? Og noe å varme seg på?
Jeg antar at de fleste kan lage irish coffee uten en oppskrift fra meg, så dette er kanskje mer en påminnelse enn noe annet. Men samtidig er det jo utrolig mange dårlige varianter å få rundtomkring, så lag den skikkelig hvis du første skal lage den! Jeg anser den mer som en dessert enn en drink, så denne oppskriften er ganske tynn, men det kan du jo justere etter smak og behag.
En god irsk kaffe skal likne en veltappet Guiness av utseende!
Irish coffee
5 cl irsk whiskey
1-2 ts sukker
sterk kaffe
kremfløte
Forvarm koppen/glasset med varmt vann. Pisk kremfløten lett, den skal ikke stivpiskes helt til krem! Etter at det varme vannet er helt ut, har du oppi whiskey, sukker og kaffe, rør til sukkeret har løst seg opp. Topp med lettpisket fløte, hell den forsiktig på så fløten og kaffen ikke blander seg. Drikkes uten sugerør, med fløtebart!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar