onsdag 17. november 2010

Laotisk laap


Man skulle kanskje tro at vi hadde blitt lei av asiatisk mat etter et par uker og så fram til kjøttkaker og fiskepudding. Men nei da, vi er fortsatt klare for noe spicy noe vi!
En del har kanskje allerede etter overskriften (Laos, hvor er det liksom?) tenkt at nå kommer oppskriften på en eller annen sær rett som masse rare ingredienser osv. Vel, tro omigjen, dette er en kjapp og lettlaga rett hvor du får tak i de fleste ingrediensene i en matbutikk med godt utvalg. Derimot sliter jeg litt mer med å forklare hva laap er for noe. Det er en vanlig rett i Laos og Nord-Thailand, laget med hakket kjøtt eller fisk som kan være rå eller stekt, blandet med chili, limejuice og fiskesaus. Ofte omtales det som en salat, men det må henvise mer til tilbehøret av rå grønnsaker enn selve retten i seg sjøl. Uansett, godt er det. Denne oppskriften har fra jeg var på kokkekurs i Chiang Mai i Thailand for noen år siden og lages med kylling. Du kan variere styrkegraden utifra hvor mye chili du har i, men det skal brenne litt! Rismel fåes kjøpt på asiatiske matbutikker, men det er mer et jevningsmiddel enn en smakstilsetning, så det går helt greit å utelate det, da får du en litt mer flytende kraft til kjøttet

LAAP MED KYLLING

400 g kyllingkjøttdeig
4 sjalottløk i tynne skiver
1 ts finhakket fersk ingefær
3 ss fiskesaus
2 ss limejuice
0,5-1 ss tørkede chiliflak
1 vårløk i tynne skiver
1 ss hakket frisk mynte
2 ss rismel
Rå grønnsaker (feks gulrot, agurk, selleri, tomater) i store biter

Bland sammen kyllingkjøttdeig, sjalottløk, ingefær,  fiskesaus, limejuice og chili en bolle. Varm litt olje i ei steikepanne og stek blandingen over middels varme. Kjøttet skal ikke brunes og ikke stekes for lenge for å unngå at det blir tørt. Trekk panna av plata og bland inn vårløk, mynte og rismel. Legges opp på fat sammen med grønnsakene, serveres med kok ris


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...