onsdag 19. oktober 2011

Ovnsbakt risotto med squash og tomat


Det er lenge siden sist jeg har lagt ut en risottooppskrift, men siden risotto er høstmat for meg, er det på tide med en ny variant. Denne gangen lager den seg nesten sjøl også! Ovnsbakingen eleminerer alt behov for å røring i lang tid og gjør retten ekstra saftig. Squash er en grønnsakt som ofte blir kjedelig og vassen, men tilberedt på denne måten synes jeg at den kommer til sin rett.
Du trenger en ildfast gryte med lokk som tåler å stå både på kokeplata og i steikeovnen.

OVNSBAKT RISOTTO

2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
180 g risottoris
4 dl hønsebuljong
1 boks hermetiske tomater
1 stor squash i tynne skiver
60 g reven parmesanost
25 g smør
salt, pepper
ev litt mer parmesan til servering

Varm gryta på kokeplata, fres løk og hvitløk myk i olivenoljen sammen med litt salt. Ha i ris og steik den under omrøring i et par minutter. Tilsett buljong og tomater og la det koke opp. Ta gryta av plata og rør inn squash, smør, parmesan og litt pepper. Legg over lokk, sett inn i steikeovnen og bak i ca 30 minutter på 200 grader. Smak til med litt mer salt og pepper om nødvendig

Oppskriften er fra kokeboka "Bills Food" av Bill Granger

1 kommentar:

  1. Høres ut som jeg må prøve denne. Jeg får besøk av en veggisvenninne i neste uke, så da kan jeg jo bare bytte ut hønsebuljongen.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...