torsdag 10. februar 2011

Grateng med aubergine og mozarella


Denne gratengretten skulle bare være en enkel vegetarrett før jeg skulle på kveldsjobbing, men utvikla seg til å bli litt av et kosemåltid. Hadde egentlig trodd det skulle bli litt rester igjen til å ta med på jobb, men neida, er ble rubbel og bit borte, rett og slett kjempegodt. Jeg syntes kanskje det var et hakk for mye ost, men min osteelskende ektemann var veldig uenig i det. Men feel free til å øke mengden aubergine for en mer balansert rett.
Oppskriften (med noen endringer fra meg) er fra Anna Bergenströms anvendelige kokebok  " God mat"  som dessverre ikke er i salg lenger.

GRATENG MED MOZARELLA OG AUBERGINE

Tomatsaus
1-2 ss olje
1 løk finhakket
3 hvitløksfedd, finhakked
1 boks hermetiske tomater
1 ts tørket timian
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts sukker

Varm oljen i ei gryte, fres løk og hvitløk over lav varme til de er mjuke og blanke. Ha over tomater og krydder, la det hele småkoke i ca 5 min til den tykner. Sett til siden

Grateng
2 store auberginer
salt
200 g mozarella (dvs 2 poser) delt i skiver
frisk hakket basilikum (eller pesto)
50 g revet parmesan

Skrell auberginene og del dem i ca 0,5 cm tykke skiver. Legg skivene lagvis med salt i mellom i et dørslag og la det stå i 30 minutter. Skyll av saltet og tørk skivene, legg de ut på en bakeplate og steik dem i ovnen i 20 minutter på 190 grader.
Ta deretter fram en ildfast form, ha 2/3 av tomatsausen i bunnen, legg deretter aubergine- og mozarellaskiver lagvis i rekker oppå sausen. Fordel resten av tomatsausen over i klatter. Strø over basilikum og parmesan. Gratineres 30 minutter ved 200 gr. Serveres med god brød og en grønn salat

4 kommentarer:

  1. Ah! Nesten helt lik min favorittrett her i verden. Den eneste forskjellen er at auberginskivene skal vendes i egg og hvetemel før de stekes.

    SvarSlett
  2. Det var overraskende godt faktisk, på en litt lørdagspizzaaktig måte. Skal definitivt på menyen igjen, men tror jeg insisterer på litt høyere aubergine/mozarellaratio neste gang

    SvarSlett
  3. Ååååå nydelig. Der sprakk slankinga , kjenner jeg. Sukk, mat er godt.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...