mandag 14. februar 2011

Linsesuppe med indiske krydder og spinat


Det er herved offisielt; jeg har dilla på linser! Jakter nå på nye gode oppskrifter med linser i, har testa ut noen forskjellige allerede. Denne ble en hit i familien da jeg lagde den for første gang i forrige uke. Enkelt, billig og sunt, kan man ønske seg mer av en hverdagsmiddag? Og linsene gjør at denne suppa metter mer enn andre vegetarretter.

Oppskriften er fra Anna Bergenströms "God mat" med noen endringer av meg

LINSESUPPE MED INDISKE KRYDDER OG SPINAT

2 dl røde linser
10 dl vann
2 løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
1-2 ss olje
1 bit hel kanel
1 kryddermål malt hvit pepper
1 laubærblad
0,5 ts sennepsfrø
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts karri
1 boks hakkede tomater
125 g spinat, fersk eller frossen
salt, pepper

Skyll linsene godt i et dørslag, ha de i en kjele sammen med vannet, kok opp og la det småkoke under lokk i ca en halvtime til de begynner å koke i stykker.
I mens varmer du olje i ei panne og freser løk, gulrot og hvitløk til de er blanke og myke, ha over tomater og krydder og la det hele surre over lav varme i 10-15 minutter. Rør inn spinaten og la det surre videre til den er gjennomkokt. Ha grønnsaksrøra opp i linsene og bland godt, smak til med salt og pepper. Kanskje du må spe med litt mer vann for å få passe konsistens. Server med godt brød

3 kommentarer:

 1. Oj! Vi har visst tenkt samme tanken i dag! :D

  http://siviso.blogspot.com/2011/02/hvorfor-spise-kjtt-nar-en-kan-spise.html

  Det ble linser til middag i dag hos meg også og jeg er enig! Frelst er ordet. Deilig å spise noe der en ikke savner kjøttet. Og så føler en seg så sunn! :)

  SvarSlett
 2. Jepp de oppskriftene var ganske like:) Sikkert like gode begge to!

  SvarSlett
 3. Kjempeblogg! Lagde denne suppa i dag, men hadde ikke sennepsfrø, hvit pepper eller laubærblad. Tok heller litt chilikrydder mm. Det var vedlgi godt å putte litt mangochutney og tomatpuree i:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...