onsdag 13. oktober 2010

Ovnsbakt torsk med sprøtt lokk


Her kommer oppskrift på en deilig og lettlaga fiskemiddag. Siden jeg synes fisk trukket i vann blir smaksløst og kjedelig, passer det meg ypperlig å bake den ovnen isteden, dessuten lager den seg jo nesten selv der den står. Og så lukter det så fantastisk av hvitløk mens den står i ovnen, lukten av hvitløk er noe av det mest appetittvekkende jeg vet om! Server kokte poteter og gulrøtter til, ev kan du skeie ut med hjemmelaget potetmos.

OVNSBAKT TORSK MED SPRØTT LOKK
2 personer

350-400 g torskefilet
80 g brødsmuler, gjerne tørt, fint brød
1 hvitløksfedd
15 g persille
revent skall av en sitron
3 ss olivenolje
litt salt og pepper

Legg torskefiletene i en ildfast form. Kjør de andre ingrediensene sammen i en blender/kjøkkenmaskin. Legg brødblandingen over fisken og bak i steikeovnen på 220 gr i 15-20 min. Steketiden avhenger av tykkelsen på torskefileten, så følg med så den ikke blir stekt for lenge og blir tørr.




1 kommentar:

  1. Kjempegodt! Kan anbefales, vi brukte revne gulrøtter til

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...