onsdag 20. oktober 2010

Enkel tomatsuppe


Avogtil må middagslaginga gå kjapt. Ingen grunn til å ty til suppeposer og ferdigmat for det. Tomatsuppe feks, jeg lurer litt på hvorfor alle lager det av pose;  det tar ikke spesielt mye lengre tid å lage den selv og ingrediensene er ting som man vanligvis har stående i skapet. Dette er oppskriften på ei ganske standard suppe, om du har lyst til å teste ut tomatsuppe med kryddersmak, kan du ta en titt på denne oppskrifta.

Om du ønsker ei mer mettende suppe, kan du legge til tilbehør som makaroni, hardkokt egg, kjøttboller osv. Som du ser, hadde vi bokstavpasta i går, litt barnslig moro må vi jo unne oss;)
Anse grønnsakene i oppskrifta som veiledende, både type og mengde. Tomatsuppe er en fin anledning til å få brukt opp litt av det som ligger i kjøleskapet; jeg har lagd suppe med stangselleri, sellerirot og squash, det er bare å putte det oppi, tomatsmaken vil uansett være dominerende. Bruker du mye grønnsaker, kan det tenkes at du må ha i litt mer buljong for å få rett konsistens.

ENKEL TOMATSUPPE

2-3 ss olje
1 purre
2 gulrøtter
1 liten løk
20 g bacon i biter
2 ss tomatpure
400 g hermetiske tomater, hakkede (eller tilsvarende ferske)
1 l grønnsaks- eller hønsebuljong
salt og pepper

Skrell og hakk grønnsakene, fres dem i oljen sammen med tomatpuree og bacon i noen minutter. Hell over tomater og buljong og la det koke 10-15 min til grønnsakene er møre. Purer suppa med blender eller stavmikser og smak til med krydder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...