mandag 30. mai 2011

Peanøttis


Flere enn meg som har en ismaskin stående i skapet og som har stått der en stund?! Dvs, jeg har strengt tatt en isbolle til kjøkkenmaskinen min, ikke en egen ismaskin, men funksjonen er jo den samme. Den består rett og slett av en liten bolle med innebygt kjøleelement og en røresleiv som rører rundt i ismassen mens den fryser inn. Du trenger ikke være Einstein for å forstå at det går an å lage is uten en slik dings, da er det bare å sette ismassen i fryseren og piske den opp med jevne mellomrom mens den fryses inn.
En av grunnen til at min ismaskin har samlet støv en stund, er at jeg rett og slett hadde problemer med å få isen til å fryse mens den var i maskinen . Jeg har nå justert et par nybegynnertabber og den siste gangen jeg lagde is, syntes jeg endelig at jeg fikk det til.   For det første har jeg nok av og til laget litt for store porsjoner, da blir mengden som skal fryses inn for stor for ismaskinen og den klarer ikke å senke tempen nok. Så ikke vær for grådig, lag heller i flere omganger og med flere smaker!
For det andre har jeg ikke vært flink nok til at kremen har vært skikkelig kjøleskapskald før jeg har helt den over i ismaskinen, da klarer den heller ikke å senke temperaturen. Så vær tålmodig er også et godt råd. Oppi hodet mitt har jeg flere isprosjekter på gang, siden jeg elsker sorbetis, håper jeg å kunne finpusse denne teknikken i løpet av sommeren, har laget sobeter tidligere også ,men synes det er vanskelig å få den rette konsistensen. Noen dere ute med erfaring kanskje?

Peanøttis har jeg fått flere ganger som tilbehør til sjokoladedesserter på fancy restauranter og hver gang tenkt at jeg skal lage selv. Det er noe med kombinasjonen av søtt og salt som jeg har sansen for. Peanøttis er naturlig nok ekstremt mektig, så du kommer langt med en liten kule. Smaker supergodt som tilbehør til feks sjokoladefondant eller brownie lava pudding (men pass på at porsjonene ikke blir for store, dette er mektig!). Eller til en vanlig sjokoladekake eller bare for seg selv

 

PEANØTTIS

6 eggeplommer
2 dl sukker
1 boks kremfløte
6 ss peanøttsmør

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, tilsett en og en skje med peanøttsmør mens du pisker videre. Pisk inn kremfløten. Sett røra i kjøleskapet til den er god og kald, frys den deretter inn i en ismaskin (i min tok det ca 20 minutter) og sett den deretter i fryseren -hvis du ikke har tenkt å spise den med en gang da!

3 kommentarer:

 1. Åhh denne isen høres utrolig god ut, og skal absolutt prøves ut :)

  mvh swimzy
  fra swimzy`s matblogg

  SvarSlett
 2. Heeeerlig! Skal testes. Har ikke ismaskin, men oppskrifta di virker instruktiv nok, så forhåpentligvis går det greit uten. Takk for at du deler dine erfaringer med islaging!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer her! Og Tove, berett gjerne hvordan det gikk å lage den uten ismasking, jeg er nyskjerrig!

  Hilsen fra Tone

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...