tirsdag 14. juni 2011

Vaniljeposjerte aprikos



Min faste grønnsakshandler har fått inn lekre aprikoser som det rett og slett er umulig å gå forbi uten å ta med seg en pose. I pinsen ble de forvandlet til en god og enkel dessert. At jeg hadde tidenes største og feteste vaniljestang på lur, gjorde seg også. Ser det ikke fristende ut?
Aprikosene holder seg i kjøleskapet i noen dager om du ikke spiser alle på en gang.

VANILJEPOSJERTE APRIKOS

10-12 aprikos
1 dl sukker
2 dl vann
1 vaniljestang

Vask og del aprikosene i to, fjern steinen. Ha vann og sukker i en kjele, splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha både stang og frø oppi kjelen. Kok opp til sukkeret har løst seg opp, ha oppi aprikosene og la de småkoke 5-10 minutter. Pass på at de ikke koker for for lenge, da får du fruktgrøt i steden. Ta opp aprikosene med en hullsleiv og la sukkersirupen koke inn litt før du serverer alt sammen lunkent med litt kesam/vispet krem/is.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker aprikos!
    Hvorfor kan ikke aprikostreet mitt få frukt?

    SvarSlett
  2. Å, det hadde vært fantastisk Unni, å posjere egendyrkede aprikos! Går det an å håpe på en bedre innhøsting i år?

    Hilsen fra Tone

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...