søndag 27. mars 2011

Fylte perlehønebryst


Perlehøne er ingen hyppig kjøkkengjest hjemme hos meg, men en helgetur til Køben har resultert i et par pakker. Halve moroa med å teste nye ingredienser, er å leite fram oppskrifter på forhånd. Jeg har feks funnet ut at min utgave av den italienske kokebokbibelen Sølvskjeen har ikke mindre enn 11 varianter av perlehøne, uten at jeg endte opp med å bruke noen av dem.
Og hvordan smaker så perlehøne? Det kommer vel ikke som et sjokk at svaret er omtrent som kylling, men jeg syntes kjøttet var mye saftigere. Absolutt et hyggelig bekjentskap.
Denne oppskriften inneholder en del halvjålete ingredienser. Ikke vær redd for å bytte ut perlehøne med kylling, pancetta med bacon og mascarpone med kremost, maten kommer til å smake allikevel!


Til to personer trenger du

300 g perlehønebryst (tilsvarer 3 stk)
2 ss mascarpone
hakket fersk timian
9 skiver pancetta
smør og olje til steiking

Rør sammen mascarpone og timian. Legg perlehønebrystene med skinnsiden ned, legg mascarponeblandingen på midten av hvert bryst og brett igjen, fest med en tannpirker eller to. (Om du bruker kyllingbryst i steden, ville jeg skåret en lomme på langs i fileten for fyllet isteden for å brette det dobbelt, så blir ikke steiketiden så lang). Rull pancettaskivene rundt perlehønebrystene og fest med tannpirker igjen. Til slutt skal det se sånn ca slik ut:


Varm rause mengder smør og olje i en kjele, steik kjøttet  i 5-7 minutter på hver side på middels varme under lokk til de er akkurat gjennomstekte. Ostefyllet begynner å renne ut når de nærmer seg ferdig.
Serveres med ristet sopp og hjemmelaget potetmos.

2 kommentarer:

  1. Dette både ser og høres nydelig ut! Herlig kombinasjon av ingredienser.

    Kjempekoselig blogg du har, hit skal jeg nok komme innom flere ganger!

    Ingrid :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...