onsdag 18. august 2010

En glad hverdagslaks

Hva skal vi ha til middag? Noe sunt, godt, og kanskje fisk for en gangs skyld? Dette er en rett vi spiser stadig vekk hjemme hos oss. Rask å tilberede, kan forberedes et par timer i forveien, kan man egentlig ønske seg mer? Om sommeren griller jeg laksen ute, om vinteren havner den i steikepanna. Eneste ulempen med denne middagen er at leiligheten lukter stekt laks resten av kvelden... Oppskrifta har jeg fra godfisk.no, men den har fått en del endringer etterhvert. Salatporsjonen er stor nok til 3-4 personer, siden vi bare er to voksne, blir det alltid litt igjen til lunsj dagen etter, passer godt med røkelaks eller tunfisk fra boks da.


STEKT LAKS MED BULGURSALAT

3 dl hønsebuljong
150 g bulgur
3 tomater i terninger
1/2 agurk, skrellet og i terninger
1 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
400 g kokte/hermetiske kikerter
1 boks cottage cheese
3 never rosiner
2 ss hakket mint
4 ss olivenolje
6 ss sitronsaft
salt

laksefilet i porsjonsstykker

Kok opp hønsebuljong, ha i bulgur, skru av plata og la den trekke mens du kutter opp grønnsakene.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten, hell over sitronsaft og olivenolje, smak til med salt.
Grill eller pannestek laksen.
Ferdig!

Tips til slutt
-Dette er en særdeles fleksibel oppskrift; mint kan byttes med persille eller dill, har du ikke bulgur, så bruk couscous, bytt ut kikerter med hvite bønner osvosv.

4 kommentarer:

  1. Den så lekker ut! -Men har jeg bulgur i tro...?

    SvarSlett
  2. Salaten passer også utmerket til lammekoteletter!

    SvarSlett
  3. Unni; ta deg en tur innom en innvandrerbutikk i Drammen, eller så kan du bruke Couscous, det funker bra, men blir ikke fullt så saftig. Har også tenkt at det må være mulig å bruke ris, men det har jeg ikke testa ut sjøl.

    SvarSlett
  4. Dette er blitt en slager hjemme hos oss:-)
    Caroline

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...