torsdag 16. juni 2011

Misoglasert laks med rissalat


Laks er kjapt, god og sunn hverdagsmat som vi spiser ofte hjemme hos oss. Ofte faller jeg tilbake på standardlakseretten min, laks med bulgursalat, men det er jo greit å variere litt også. Denne gangen har jeg testa ut en misobasert marinade, det viste seg å være supergodt, jeg tror ikke jeg har spist et så saftig laksestykke før. Miso er en japansk smakstilsetning basert på fermenterte soyabønner og finnes både i pulverform og som paste. Mirin er en søt japansk risvin brukt i matlaging, begge deler fant jeg i min nærmeste innvandrerbutikk. Tilbehøret her er en enkel rissalat smaksatt på samme måte som sushiris,  men jeg har allerede løse planer om dampende nudler med en soyadressing og asiatisk agurksalat neste gang jeg skal lage misolaks. Tror ikke det blir lenge til, så godt var det.

MISOMARINERT LAKS

400g laksefilet i porsjonsstykker
4 ts misopulver/paste
2 ts klar honning
2 ts mirin

Rør sammen marinaden og smør den på begge sidene av laksestykkene, mariner i en times tid, eller så lenge du har tid. Stek laksen i steikepanne. Jeg pleier å gjøre det sånn når jeg steiker laks: varm opp en tørr steikepanne og legg fiskestykkene oppi, skru ned til svak varme og legg lokk over steikepanna, stekes til fisken fortsatt er litt rosa i midten, steketiden varierer med tykkelsen på fileten, men ca 5 min er en god pekepinne. Pga marinaden blir denne fisken lettere brent under enn naturell laks, så vær forsiktig med sterk varme

RISSALAT

2,5 dl ris
200 g aspargesbønner
2 ss hakkede friske urter, feks gressløk eller dill
4 ss risvinseddik
2 ss sukker

Kok opp 5 dl vann med litt salt, ha risen oppi, legg over lokk og skru varmen helt ned. Damp i 10 minutter. I mens renser du bønnene; skjær av endene og del i ca 2 cm lange biter. Ha bønnene opp i kjelen og damp i 10 minutter til. Ha risblandingen over i en bolle, la den avkjøles litt. Rør sammen eddik og sukker, bland inn i risen og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...