søndag 26. juni 2011

Aprikossorbet


Jeg har eksprimentert videre med ismaskinen min. Resultatene har ærlig talt vært litt varierende, men endelig har jeg fått til en sorbetis som jeg var skikkelig fornøyd med.
Jeg elsker sorbet, dessverre synes jeg det er vanskelig å få tak i gode utgaver her i Norge, det er ikke lenge siden jeg spiste bringebærsorbet på en iscafè her i byen, de skal få lov til å forbli anonyme, men isen deres smakte mer som lollipop enn italiensk sorbetis, så begeret havna halvspist i søplekassa. Hvilket bringer meg til hva som er viktig for at jeg skal like en sorbet: for det første at det er mye fruktsmak og lite sukkervann. Og for det andre en kremet konsistens, noe som er tilnærmet umulig å få til uten ismaskin som rører fruktpureen under innfrysinga. Siden jeg liker mine aprikoser litt på den syrlige siden, er ikke sluttresultatet med denne oppskriften veldig søtt. Smak på fruktpureen før innfrysning, kanskje du har lyst på litt mer sukker? Og ta en titt på dette blogginnlegget for noen generelle tips om islaging

APRIKOSSORBET

10-12 aprikos
1 dl sukker
1 dl vann
2 ss flytende glukose

Vask og del aprikosene,fjern steinene og legg dem i en kjele. Ha i sukker og vann, kok opp og la det småputre under lokk i 10 min. Trekk av plata og purer med en stavmikser, bland inn flytende glukose. Kjøl ned pureen til kjøleskapstemp før den fryses inn i ismaskin.

5 kommentarer:

 1. Aprikossorbet er jo greit godt da.. mange fine oppskrifter her :D

  SvarSlett
 2. Aprikossorbeten din er fantastisk! Bra arbeid!
  -Og oppskriften så jo uforskammet enkel ut.
  Nå kom jeg på at jeg må huske ismaskinen min når jeg flytter...

  SvarSlett
 3. Tror jeg må investere i ismaskin!
  Laget is etter din peanøttisoppskrift, men med tahini i stedet for peanøttsmør - kjempegodt! Selv uten maskin. Skal absolutt prøve aprikossorbet!

  SvarSlett
 4. La meg bare fastslå en gang for alle:aprikossorbet er kjempegodt! Du har påpekt noe av poengen Unni, nemlig at oppskrifta er enkel og har få ingredienser, is skal ikke ha så mye rart oppi seg, da smaker den best

  Tahiniis har jeg aldri hørt om, men det høres godt ut, så det må jeg nok prøve. Så mange smaker, so little time...

  SvarSlett
 5. jeg må kjøpe meg en ismaskin snart slik at jeg kan prøve fristende oppskrifter som denne! Ser knallgodt ut :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...