tirsdag 17. april 2012

Kyllingform med chorizo og chiliSom så mange andre har jeg latt meg inspirere av Trines matblogg. Tidligere i vinter hadde hun et innlegg om chilikylling med rotgrønnsaker. Den så vannvittig fristende ut og viste seg å smake like bra, så jeg har laget den noen ganger, men etterhvert har jeg gjort endringer her og der, så det nesten blir en ny oppskrift. Jeg elsker sånne retter hvor alt kokes i ett, ikke noe saus som skal lages, ingen grønnsaker som skal kokes, så jeg tillater meg å dele min variant her. Hva slags grønnsaker du putter oppi, er det mulig å variere i det uendelige og det er en god mulighet til å bruke opp
 rester fra kjøleskapet, denne gangen slang jeg på noen grønne bønner som var klare for å brukes opp.

Harissapure er det kanskje en del av dere som ikke kjenner til. Det er en vanlig vanlig kryddersaus i Marokko og i resten av Nord-Afrika og inneholder bla chili. Den finnes i matvarebutikker med godt utvalg og innvandrerbutikker og er en kjekk ting å ha i skapet.

KYLLINGFORM MED CHORIZO OG CHILI

150 g chorizopølse delt i tykke skiver
1 kylling delt i 8 biter
salt, pepper (og litt spansk paprika hvis du har)
6 poteter, skrellet og delt i store biter
2-3 gulrøtter, skrellet og delt i store biter
1-2 persillerot og/eller pastinakk, skrellet og delt i store biter
en pose sjalottløk, skrellet
en boks hermetiske cherrytomater
1 dl hønsebuljong
2 ts harrisapure

Stek chorizobitene i ei steikepanne til de har fått svettet ut en del olje. Ta ut chorizoen og legg til siden, la oljen bli igjen i panna, den smaker nemlig fortreffelig og skal brukes videre. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i chorizooljen til skinnet er brunt og sprøtt, ta de ut av panna og legg til siden. Ha chorizooljen i ei langpanne, ha opp i grønnsakene og chorizoen, hell over de hermetiske tomatene. Rør ut harissapureen i hønsebuljongen og hell over, bland alt god sammen. Legg kyllingbitene på toppen av grønnsakene og sett langpanna i forvarmet steikeovn, stekes ca 45 min på 200 grader.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...