fredag 27. januar 2012

Cupcakes med jordbær og ostekrem


Cupcakes har det vært lite av på bloggen min til nå gitt. Rett og slett fordi rosa og turkis smørkrem ikke er min greie. Og fordi kakebaking ikke akkurat er min paradegren. Men forrige helg måtte jeg til pers, vi hadde invitert til toårsdag. Etter å ha skumma gjennom en del kokebøker, fant jeg denne oppskriften i The Hummingbird bakery-boka som så veldig fristende ut. Strawberry cheesecake er en smaksvariant jeg har vansker med å takke nei til, cupcakes hadde jeg ikke testa før, men iskremvarianten er en favoritt.
Det er litt uvant med så mye glasur, jeg syntes jeg lessa på masse, men hadde ennå en del
til overs som nå ligger i fryseren og venter på neste gang jeg skal bake gulrotmuffins . Jeg brukte jordbær fra fryseren og lot de halvtine før jeg delte de i biter, det fungerte bra


STRAWBERRY CHEESECAKE CUPCAKES (12 stk)

120 g mel
140 g sukker
1,5 ts bakepulver
40 g mykt smør
1,2 dl melk
0,5 ts vaniljeekstrakt
1 egg
12 jordbær, delt i store biter


Glasur
300 g melis
50 g mykt smør
125 g kremost

10-12 Digestivkjeks
12 muffinsformer og gjerne et muffinsbrett i tillegg

Ha mel, sukker, bakepulver og smør i en bolle, kjør med håndmikser til alt er kornet og godt blandet sammen. Tilsett egg, melk og vaniljeekstrakt og pisk til alt er godt blandet. Fordel jordbærbitene i muffinsformene og fordel røra over. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter på 170 grader. Avkjøl.

Så lager du glasuren: ha melis og smør i en bolle, pisk med håndmikser til det er godt blandet. Tilsett kremosten og pisk videre. Start gjerne med lav hastighet , så slipper du å få melis over hele kjøkkenet sånn som jeg gjorde, hehe. Pisk til alt er godt blandet og glasuren begynner å bli luftig. Fordel glasuren på kakene, det skal et tjukt deilig lag på hver. Legg Digestivkjeksene i en pose, rull over de med kjevle til de er knuste. Strø kjekssmuler på toppen av glasuren og server.


fredag 20. januar 2012

Appelsinmargarita


Mannen min og jeg testa ut et par mexikanske restauranter da vi var i New York nylig.En av de heteste restauranttrendene der er gourmet-mexicanske steder og vi var så heldige å få besøkt et par. I USA er det jo nærmest obligatorisk å starte et bedre restaurantbesøk med en coctail og er man på et mexicaner, måtte det jo bli margaritas! Jeg smakte flere gode varianter og har latt meg inspirerer til litt hjemme-miksologi også.

Margarita er en rar og deilig sak. Sterk, søt og salt på en gang. Ikke noe som alle liker, men hvis man første liker det, liker man det veldig! Skal man få en drink man liker, er det er par ting du må ta stilling til underveis; for det første is. Enten bare rista, on the rocks eller frozen. Den siste likner mest på slush og krever at du tar blenderen ut av skapet. Så må du ta stilling til salt; rundt hele kanten, halve kanten eller ikke i det hele tatt. Eller kanskje du er skikkelig pingle og vil ha sukker?  Personlig vil jeg ha min margarita on the rocks med saltkant og et lite sugerør, så kan jeg velge om jeg vil ha saltsmak eller ikke når jeg drikker.


Etter å ha de grunnleggende tingene klare, kan du så begynne å eksprimentere med forskjellige smaker. Her har jeg laget en standard appelsinsak, noe mildere enn den klassiske som kun har limejuice. Andre forslag er pasjonsfrukt, jordbær osv osv. Tequila er også som annen sprit, du får det du betaler for. Flasker med sombrero på toppen og skjerf rundt halsen, bør man generelt være skeptisk til....

APPELSINMARGARITA 1 stk

4 cl tequila
2 cl Cointreau
2 cl appelsinjuice
2 cl limejuice
salt

Forbered saltranden først, stryk en limebåt langs kanten og dypp glasskanten i salt som du på forhånd har strødd på en skål. Ha mye is i en coctailshaker, ha opp i ingrediensene og rist løs. Sil drinken oppi glasset uten å komme borti saltet, fyll opp med is og nyt i vei.

onsdag 11. januar 2012

Spagetti med sitron og spekeskinke


Denne enkle og raske pastaretten pleier jeg egentlig å lage når det er sommer og varmt ute, når det passer best å unngå tunge fløtesauser og man ikke har lyst til å stå på kjøkkenet så lenge. Men jammen passer den godt i januar også, når man fortsatt er litt matlei etter jula og det er godt med litt sitron og chilli og en middag som nesten lager seg sjøl.
 
Jeg testa forresten ut midt nye zesterjern fra Microplane da jeg lagde denne retten, og har nå forstått hva all hypen er om. Definitivt en oppgradering fra Åhlensutgaven jeg har hatt i åresvis.

SPAGETTI MED SITRON OG SPEKESKINKE

400 g spagetti
0,5 - 1 rød chili, frøene fjernet og finhakket
Revet skall  fra en sitron
Saften av en sitron
0,5 dl olivenolje
litt salt og pepper
12-15 skiver spekeskinke
et par never rucculasalat

Kok pastaen al dente. I mens pisker du sammen sitronsaft og -skall, olje, salt, pepper og chili. Tøm vannet av pastaen når den er ferdigkokt, bland inn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...