onsdag 11. januar 2012

Spagetti med sitron og spekeskinke


Denne enkle og raske pastaretten pleier jeg egentlig å lage når det er sommer og varmt ute, når det passer best å unngå tunge fløtesauser og man ikke har lyst til å stå på kjøkkenet så lenge. Men jammen passer den godt i januar også, når man fortsatt er litt matlei etter jula og det er godt med litt sitron og chilli og en middag som nesten lager seg sjøl.
 
Jeg testa forresten ut midt nye zesterjern fra Microplane da jeg lagde denne retten, og har nå forstått hva all hypen er om. Definitivt en oppgradering fra Åhlensutgaven jeg har hatt i åresvis.

SPAGETTI MED SITRON OG SPEKESKINKE

400 g spagetti
0,5 - 1 rød chili, frøene fjernet og finhakket
Revet skall  fra en sitron
Saften av en sitron
0,5 dl olivenolje
litt salt og pepper
12-15 skiver spekeskinke
et par never rucculasalat

Kok pastaen al dente. I mens pisker du sammen sitronsaft og -skall, olje, salt, pepper og chili. Tøm vannet av pastaen når den er ferdigkokt, bland inn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...