tirsdag 5. juni 2012

Middagspakker med laks og nudler


 
I helga var herren i huset på guttetur og jeg var på jakt etter noe kjapt og godt til søndagsmiddag. Denne oppskriften fant jeg i matbladet BBC good food, som forresten har noen veldig bra nettsider med et gigantisk oppskriftsregister og gode søkefunksjoner. Det tok ikke mer enn 10-15 å forberede de små matpakkene og få dem i ovnen. Nudlene ble ekstremt saftige, mye bedre enn å woke dem sånn som jeg pleier å gjøre, så dette er en tilberedelsesmetode jeg skal teste igjen. Orginaloppskriften hadde lite grønnsaker, gulrota har jeg lagt til, neste gang tror jeg at jeg har lyst på mer grønnsaker og ser for meg litt finstrimlet squash, paprika eller sukkererter.

Matpakkene er tydeligvis barnevennlige, min toåring fulgte spent med da maten ble pakka inn og måtte bort og sjekke i ovnsdøra et par ganger at de hadde det bra der inne. Da maten kom på bordet, hadde jeg tenkt å ta et par kjappe bilder til bloggen før vi starta å spise, det ble ikke så enkelt, spisepinnene lista seg fort inn i venstre billedkant, det var tydeligvis helt uaktuelt å vente på fotograferingen var ferdig og etterhvert ble det en liten kamp for å holde spisepinnene unna. Som jeg selvfølgelig tapte.


Og for de som lurer; jeg har ikke en veldig kultivert toåring som behersker spisepinner altså, det er bare gøy å leike med dem, så maten ble inntatt nevevis etterpå. Vi runda av med hjemmelaget jordbæris, så det var nok hans kulinariske lykkedag.

Mirin er en søt japansk risvin. Etter at sushien har inntatt landet, er det mange matbutikker som har egen japansk hylle, så det burde ikke være for vanskelig å få tak i. Du kan jo ta med litt misopaste i samme slengen, så kan du teste ut misomarinert laks også, en av mine laksefavoritter. Om du ikke får tak i mirin, ville jeg brukt litt flytende honning i steden, selv om det ikke blir helt det samme.

Oppskriften er passe til to voksne (eller en voksen og en glupsk toåring)

MATPAKKER MED LAKS OG NUDLER

2 store firkanter med bakepapir
100 g tørkede eggenudler
250-300 g salmalaks, delt i 3-4 biter
1 hakket rød chili, uten frø
2 vårløk, i tynne skiver
1 middels stor gulrot, finstrimlet, gjerne med juliennejern
2 dl varm hønsebuljong
2 ss mirin
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
salt

Legg nudlene i en bolle og hell over kokende vann, la de trekke til de er nesten myke, ca 10 minutter, de trenger ikke være helt ferdigkokte, det blir de inne i steikeovnen.
Imens forbereder du de andre tingene: del fisken i passende stykker, hakk chili, vårløk og gulrot og rør sammen de flytende ingrediensene.
La nudlene renne godt av i et dørslag og bland inn finstrimlet gulrot.Legg bakepapirfirkantene på en steikeplate og  fordel nudlene på midten av de to bakepapirfirkantene. Legg laksestykkene oppå og strø over vårløk og chili. Brett sidekantene på bakepapiret litt for å unngå at sausen flyter ut når du heller den over. Strø over littebitt salt etter smak. Lukk bakepapirpakkene på toppen så de blir så tette som mulig. Stekes i steikeovnen på 190 gr i 12 minutter, la pakkene hvile i et par minutter før de serveres rett fra papiret.
2 kommentarer:

 1. Er det en grunn til at du bruker bakepapir og ikke folie ?
  Det så fantastisk godt og enkelt ut.
  Takk

  Grete

  SvarSlett
 2. Hei Grete!
  Ingen mer spesiel grunn enn at det var bakepapir som stod i oppskrifta jeg tok utgangspunkt i ;) så jeg tror det går helt fint å bruke alufolie også, kanskje bortsett fra at den lettere får smårifter så væska kan lekke ut?
  Hilsen fra Tone

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...