Når de første jordbærene dukker opp om sommeren, er jeg mest gira på å spise de naturell. Eller ikke spise, tror fråtse er riktigere, jeg kan aldri få nok jordbær! Men etter en kurv om dagen ei god stund, er det greit å variere litt. Her har jeg børsta støvet av en gammel klassiker som sies å ha blitt oppfunnet av tsarens kokk, derav navnet. Prinsippet er ganske enkelt; marinerte jordbær i sitrusfrukter og sitruslikør. Som seg hør og bør for en klassiker, finnes det mange varianter. Jeg har valgt å bruke revet appelsinskall, noe som gir en intens sitrussmak, om du ønsker en mildere marinade, kan du erstatte deler av eller alt skallet med ferskpresset lime- og appelsinjuice. Om du har behov for en mer familievennlig dessert, kutter du ut likøren og øker i steden mengen sitrusfrukter og sukker. Mengden melis bør også justeres etter individuell smak og hvor søte bærene er
JORDBÆR ROMANOFF
500 g jordbær
finrevet skall av 0,5 - 1 appelsin
1-2 ss melis
2-3 ss Cointreau
Rens jordbær og del de i fire. Dryss over melis, appelsinskall og likør, rør forsiktig og la det hele trekke minst 2 timer i kjøleskapet før servering. Gjerne lenger, jeg spiste restene dagen etter og syntes nesten det smakte bedre da. Serveres med krem, is eller bare naturell
Hei!
SvarSlettJeg skal ha fest med fingermat. Har du en gode oppskrift å legge ut på enkel fingermat?