mandag 27. juni 2011

Sursøt svinekjøtt


Sursøt svinekjøtt er en klassiker på kinarestaurant i Norge. Ikke så rart kanskje, den syrlige sausen komplimenterer fettet i svinekjøttet og søtsmaken gjør at dette er noe de fleste kan like. Denne varianten er litt lettere enn den klassiske versjonen, i steden for frityrsteking av kjøttet, marineres det i currypaste først og masse grønnsaker gjør det sunnere. Jeg skal ikke ta æren for oppskriften sjøl, den tilhører Bill Granger, en australsk kjendiskokk som er mest kjent for sin eggerøre (!!). Jeg har flere av hans bøker og denne oppskriften er fra "Bills basics". Denne gangen brukte jeg indrefilet av svin, jeg savnet litt mer fett og smak på kjøttet, så neste gang tror jeg at jeg tester koteletter i steden, men mørt var kjøttet i hvertfall.

SURSØTT SVIN

600 g svinekjøtt delt i strimler
2 ss gul thai currypaste
matolje
200 g fersk ananas, i biter
1 rødløk, i båter
200 g aspargesbønner, renset
2 ss vann
250 g cherrytomater, delt i to
1 ss fiskesaus
2 ss limejuice
1 ss palmesukker (eller brunt sukker)
ev en neve thaibasilikumblader

Del opp og forbered alle ingrediensene før du starter å woke. Bland sammen kjøtt og currypaste godt sammen i en bolle. Varm 1 ss olje i en wok til den er rykende varm, ha opp i halvparten av svinekjøttet og røresteik et par minutter til kjøttet er bruna og gjennomstekt, legg kjøttet til side og gjenta på samme måte med resten av kjøttet, legg det også til siden før du freser ananas i litt olje på samme måte til den er litt karamelisert, legg også denne til siden. Fres rødløk ca 1 minutt i olje, tilsett bønner og vann og røresteik i 2 minutter til før tomater tilsettes og stekes i 1 minutt til. Tilsett deretter fiskesaus, limejuice og sukker, rør godt. Ha opp i kjøtt og ananas. Smak til, kanskje du har lyst på litt mer lime, sukker eller fiskesaus. Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...